<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Finansgigant skal sparke 4.000 ansatte

Lederne i storbanken Goldman Sachs har blitt bedt om å peke ut lavtpresterende ansatte før nedbemanningen.

Publisert 16. des. 2022 kl. 13.51
Oppdatert 16. des. 2022 klokken 14.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
KUTTET ANSATTE: Her et Goldman Sachs-kontor i London. Dreamstime

En av verdens største globale investeringsbanker, Goldman Sachs, planlegger å si opp inntil 4.000 ansatte som følge av at de sliter med å nå sine lønnsomhetsmål.

Det skriver avisen Semafor.

Kuttet vil utgjøre opptil åtte prosent av den totale arbeidsstyrken, og lederne i selskapet har blitt bedt om å identifisere ansatte som underpresterer.

Banken legger også ned banktjenesten «Main Street», da banken har tapt flere milliarder på satsingen. 

Dramatisk kutt

Flere store finansinstitusjoner på Wall Street har blitt rammet av tøffe markedsforhold i år, noe som gjør at de må kutte kostnader.

Nedbemanningen i Goldman Sachs anses som mer dramatisk enn hos konkurrentene. Banken sa også opp rundt 500 ansatte i september. 

Fra før ventes Goldman Sachs å kutte bonusene med halvparten.

I tredje kvartal 2022 stupte bankens inntekter fra investeringsbankvirksomheten 57 prosent til 1,58 milliarder dollar. Bankens inntekter falt også fra 13,61 til 11,98 milliarder dollar.

Etter at David M. Solomon tok over som adm. direktør i Goldman Sachs i 2018 har han økt arbeidsstyrken med en tredjedel. Storbanken har nå rundt 49.000 ansatte, ifølge Semafor. 

Så langt i år er Goldman Sachs-aksjen ned 11,5 prosent.