<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere banker tar grep etter rentehevingen

Ny dag, nye rentehevinger. Tirsdag varsler også SpareBank 1 Nord-Norge og SpareBank 1 Østlandet høyere låne- og innskuddsrenter.

Publisert 20. des. 2022 kl. 10.49
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 308 ord
VISER TIL NORGES BANKS HEVING: Kari Elise Gisnås, konserndirektør for personmarked i SpareBank 1 Østlandet. Foto: SpareBank 1 Østlandet

     

SpareBank 1 Nord-Norge og SpareBank 1 Østlandet har tirsdag gjort som en rekke andre banker har gjort de seneste dagene: Kunngjort renteøkninger i kjølvannet av Norges Banks renteheving i forrige uke.

Begge oppjusterer utlåns- og innskuddsrentene med inntil 0,25 prosentpoeng – i takt med Norges Banks heving.

Hos SpareBank 1 Nord-Norge gjelder økningen fra i dag for nye lån og fra 31. januar for eksisterende lån. Hos SpareBank 1 Østlandet gjelder renteøkningen fra imorgen, 21. desember, for nye boliglån. For eksisterende lån og innskudd gjelder den fra 1. februar.

– Norges Bank har det siste året satt opp styringsrenten flere ganger for å dempe den høye prisveksten. Vi oppfordrer kunder som er usikre på sin økonomiske situasjon om å ta tidlig kontakt med oss for rådgivning, sier Kari Elise Gisnås, konserndirektør for personmarked i SpareBank 1 Østlandet.

Hever litt mer i Øst

Mandag kom storbankene DNB og Nordea begge med sine meldinger om renteøkning.

SpareBank 1 SR-Bank, SpareBank 1 SMN, Sparebanken Møre, Sparebanken Vest, Sparebanken Sør, Jæren Sparebank og SpareBank 1 Helgeland varslet også at utlåns- og innskuddsrenter settes opp med inntil 0,25 prosentpoeng.

«15. desember økte Norges Bank styringsrenten for sjette gang i år. I tillegg er det fortsatt en høy generell prisstigning», forklarte Elisabeth Blomvik, leder for personmarked i Sparebanken Møre, i en melding.

Sparebanken Øst varslet at rentene på ordinære boliglån settes opp med 0,27 prosent i gjennomsnitt, mens innskuddsrenten oppjusteres med inntil 0,25 prosentpoeng.

«Det er fortsatt sterk prisvekst, høy aktivitet i norsk økonomi og svært lav arbeidsledighet. Norges Bank vurderer med dette at det er behov for høyere rente for å dempe inflasjonen og bidra til finansiell stabilitet», uttalte adm. direktør Pål Strand i Sparebanken Øst.

Første renteheving blant bankene som er notert på Oslo Børs, ble kunngjort bare få timer etter Norges Banks rentebeslutning torsdag, med SpareBank 1 Ringerike Hadelands renteheving på inntil 0,25 prosentpoeng.