<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bilgiganter stenger en rekke fabrikker

Produksjonen av flere store europeiske bilmerker stanses som følge av coronaviruset.

Publisert 16. mars 2020 kl. 19.22
Oppdatert 16. mars 2020 klokken 19.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord
TUSENVIS AV ANSATTE BERØRES: Her fra Renault-fabrikken i Maubeuge i nordlige Frankrike. Renault er Europas tredje største bilprodusent, men stopper nå driften ved 12 fabrikker. Foto: NTB Scanpix

Flere av Europas største bilprodusenter stenger en rekke fabrikker på kontinentet i forbindelse med utbredelsen av coronaviruset, ifølge Reuters og Automotive News.

  • Fiat Chrysler har besluttet å stanse produksjonen frem til 27. mars ved de aller fleste av sine fabrikker i Europa. Produksjonen av Fiat og Maserati opphører denne og neste uke ved seks anlegg i Italia. Fabrikker i Serbia og Polen stenges også.
  • Franske Renault stopper driften ved sine produksjonsanlegg i Frankrike på ubestemt tid, gjeldende fra i kveld. 12 anlegg og tilsammen 18.000 ansatte berøres av denne beslutningen, ifølge bilprodusenten.
  • Også franske PSA Group, som omfatter Peugeot, Citroën og DS samt Opel-fabrikker i Tyskland og Polen, stenger sine fabrikker i Europa frem til 27. mars. Det er snakk om anlegg i Frankrike, Spania, Tyskland, England, Polen, Portugal og Slovakia for PSAs del i denne omgang.

Det er både viruset som sådan og virkningene det har på forsyning av deler og i bilmarkedet generelt som ligger bak beslutningene.

Tidligere har Ferrari valgt å stanse produksjonen ved sine to anlegg i Italia frem til 27. mars på grunn av delemangel forårsaket av coronakrisen. Og Lamborghini har stengt ned sin fabrikk i Italia frem til 25. mars.

VW-eide Seat har også varslet nedskjæringer som følge av coronaviruset, ifølge Reuters og Automotive News.