<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

U-sving for Fiat Chrysler

Fiat Chrysler taper stort i første kvartal på grunn av coronaviruset. 

Publisert 5. mai 2020 kl. 14.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord
BRÅSTOPP: Fiat Chrysler gikk på en kjempesmell i første kvartal. Her en Fiat 500 foran Fontana di Trevi i Roma. Foto: Fiat

Fiat Chrysler fikk i første kvartal et tap på 1,7 milliarder euro, rundt 1,84 milliarder dollar. Det må kunne kalles en betydelig nedtur fra fjoråret da den transatlantiske bilprodusenten fikk et overskudd på 508 millioner euro i første kvartal. 

TAPER STORT: Michael Manley og Fiat Chrysler. Foto: NTB Scanpix

– Pandemien har hatt, og fortsetter å ha, en kraftig innvirkning på driften vår, sier konsernsjefen Mike Manley.

– Med vårt erfarne lederteam og dedikerte ansatte, har jeg den største tillit til at vi skal navigere oss gjennom denne krisen og være godt posisjonert for å vokse og blomstre på den andre siden.

Men uten at det er noen biler eller lastebiler som ruller av samlebåndene før tidligst i slutten av mai, har ledelsen besluttet å trekke tilbake guidingen for 2020. Ledelsen i Fiat Chrysler la i oktober frem en guiding som tilsa en inntjening på 7,8 milliarder dollar før skatt, men sier nå de vil komme tilbake med en oppdatert guiding når man har en bedre oversikt av den samlede virkningen av krisen.