<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investor har tapt 13 milliarder på kollapsen i Hertz

Hertz-aksjen har stupt 85,3 prosent de siste tre månedene.

Publisert 19:45 26. mai 2020
Oppdatert 20:17 26. mai 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 194 ord
MILLIARDÆR: Investor Carl Icahn i et intervju med FOX Business i 2014. Foto: NTB Scanpix

Investor Carl Icahn er den største aksjonæren i Hertz, verdens største utleieselskap av biler, som sliter etter utbruddet av coronaviruset. Icahn hadde i slutten av 1. kvartal en eierandel på omtrent 40 prosent i selskapet.

Ifølge CNBC, kjøpte Icahn ytterligere 11 millioner aksjer i Hertz i løpet av 1. kvartal. Investorens aksjer var verdt omtrent 700 millioner i slutten av 2019, før de falt til en verdi av 342 millioner dollar i slutten av 1. kvartal. I skrivende stund har aksjeverdien kollapset til 157,2 millioner dollar.

Siden 2014 har Icahn investert omtrent 1,5 milliarder dollar i selskapet, ifølge tall fra CNBC. Aksjekursen var på 90 dollar i 2014, mens den har falt til 2,8 dollar etter coronakrisen. Selv om aksjekursen har kollapset, vurderer han å investere mer, dersom delskap klarer seg gjennom krisen.

Det vil si at Icahn har tapt omtrent 1,3 milliarder på Hertz siden 2014, noe som tilsvarer 12,9 milliarder i norske kroner. Summen kan øke til 14,8 milliarder kroner dersom selskapet går konkurs.

For kun noen dager siden sendte Hertz ut en pressemelding, der de skrev at selskapet ikke var enige med kreditorene om en forlengelse av lånevilkårene. Derfor valgte Hertz å søke om konkursbeskyttelse.