<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Musk fra verdens 31. til 5. rikeste siden coronakrisen

Tesla-festen sender Elon Musk oppover på rikinglisten. 

  Publisert 21. juli 2020 kl. 12.53
  Oppdatert 21. juli 2020 klokken 14.14
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 224 ord
  RENNER INN: Elon Musk sier han ikke bryr seg, men pengebingen vokser uansett. Foto: NTB Scanpix

  Tidsskriftet Forbes skriver at Tesla-grunderen var på 31. plass i deres oversikt over verdens rikeste personer i midten av mars. Da var formuen på drøyt 24,6 milliarder dollar. Nå er Elon Musk på femteplass på Forbes-listen med en nettoformue på 74 milliarder dollar. 

  – Jeg kunne virkelig ikke brydd meg mindre. Disse tallene stiger og faller, men det som gjelder er å lage gode produkter som folk blir glade i, skrev Musk i en mail til Forbes tidligere denne måneden.

  Han har dermed kun Jeff Bezos (189 milliarder dollar i nettoformue), Bernard Arnault og familien (114,1 milliarder dollar), Bill Gates (113,4 milliarder dollar) og Mark Zuckerberg (90,3 milliarder dollar) foran seg, anslår Forbes.

  Musk skal den siste tiden ha forbigått Mukesh Ambani (73,6 milliarder dollar), Steve Ballmer (72,2 milliarder dollar) og Warren Buffett (72 milliarder dollar). 

  49-åringens formueøkning skyldes først og fremst den enorme oppturen for aksjekursen til Tesla. Han eier rundt 21 prosent av aksjene i selskapet. 

  Tesla-aksjen endte mandag i 1.643 dollar, og steget nesten 300 prosent i 2020 og 60 prosent siden 29. juni. Tesla er nå verdens mest verdifulle bilselskapet, og er verdt mer enn Ford, Ferrari, General Motors og BMW til sammen. 

  Musk kom inn på Forbes topp 400-liste for første gang i 2012. Det er stor spenning knyttet til Teslas kvartalsrapport som kommer onsdag.