<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BMW Group kapret førsteplassen på Dow Jones-rangering

Bilselskapet BMW Group er kåret til verdens mes bærekraftige bilselskap.

Publisert 26. nov. 2020 kl. 19.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
BÆREKRAFTIG: BMW Group får pris for bærekraftighet. Her ved nye BMW M3.  Foto: BMW

BMW Group tok nylig førsteplassen i bilkategorien i den siste bærekraftrangeringen til Dow Jones, melder selskapet i en pressemelding torsdag. 

Totalt ble 39 selskaper i bilindustrien evaluert av Dow Jones. Med 80 av 100 mulige poeng er BMW Group nå oppført som det mest bærekraftige bilselskapet i verden.

Siden 2006 har BMW Group redusert energiforbruket pr. produserte bil med 40 prosent. Innen 2030 har selskapet et mål om å redusere utslippene fra bilproduksjonen med ytterligere 80 prosent fra de siste årenes nivå. CO2-utslippet vil da være mindre enn 10 prosent av hva det var i 2006.

Klimanøytral produksjon

Alle BMWs fabrikker benytter energi fra fornybare kilder. Fra solenergi i Oxford, Mexico og Kina, til biogass i Sør-Afrika og vindkraft i Leipzig. De gjenværende CO2-utslippene fra den globale produksjonen vil kompenseres med passende sertifikater. 

Det betyr at produksjonen på alle BMW Group sine fabrikker vil være klimanøytral fra 2021.

Den tyske bilgruppen har også satt et mål om å redusere klimaavtrykket gjennom hele bilens livssyklus, som betyr at det CO2-utslippet pr. bil kuttes med minst en tredjedel innen 2030.