<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla eksploderte i garasje: – Ingen mennesker ble skadet

En Tesla-eksplosjon skaper reaksjoner. Ingen mennesker ble skadet i hendelsen.

Publisert 3. feb. 2021 kl. 13.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
EKSPLOSJON: En Tesla har eksplodert i et parkeringshus i Shanghai. Illustrasjon fra en tidligere eksplosjon i en Tesla Model S. Foto: Global News

En Tesla Model 3 har eksplodert i en parkeringsgarasje i Shanghai, ifølge kinesiske medier.

Undersøkelser viser at ulykken mest sannsynlig skjedde som følge av en skade på undersiden av bilen, som resulterte i en kortslutning i batteriet.

«Ingen mennesker ble skadd i brannen», sier Teslas kinesiske gren i en uttalelse til Yicaiglobal

Det er ikke kjent om bilen er produsert i Kina eller importert fra utlandet.

Ikke første gang

Dette er ikke den første meldingen om at Teslaer har eksplodert. Tilbake i april 2019 skal en parkert Tesla eksplodert. Også denne i Shanghai.

Kinesiske myndigheter er heller ikke imponert over Teslas autopilotsystem som ifølge Economic Information Daily har resultert i 10 ulykker som følge av at selvkjørende biler ikke har fungert som de skal. 

Videoen under viser en eksplosjon av en Tesla Model S som skjedde ved en annen anledning.

Nio er blant aktørene som har tatt opp kampen med Tesla, men Model 3 hanket inn seieren som mest solgt elbil i Kina i 2020. 

For like over ett år siden åpnet Tesla Shanghai-fabrikken sin og har startet produksjon og salg til kinesiske kunder. Mandag startet offisielt leveringene av selskapets nye Model Y.