<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tilbakekaller over 36.000 biler

Tesla må tilbakekalle over 36.000 biler i Kina på grunn av skjermproblemer.

Publisert 6. feb. 2021 kl. 09.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
PROBLEMER: Flere Tesla Model S og X i Kina skal ha problemer med berøringsskjermen og må tilbakekalles.  Foto: Bloomberg

Tesla må tilbakekalle inntil 36.126 biler av typen Model S og X på grunn av problemer med berøringsskjermene, ifølge en ny rapport fra Kinas markedsreguleringsorgan, melder CNBC. 

Bilene ble produsert i perioden 2013 til 2018 ved Teslas fabrikk i Fremont, California, og deretter eksportert til Kina. 

Problemet skal ligge i styringsenheten for berøringsskjermen (MCU). Hvis enheten feiler kan brukerne oppleve berøringsskjermer som ikke responderer og at applikasjoner som navigasjon eller aircondition, ikke fungerer. I enkelte tilfeller kan eierne restarte systemet, men man kan også ende opp med en svart skjerm.

I USA måtte Tesla tilbakekalle rundt 135.000 biler for kort tid siden på grunn av det samme problemet. 

Det var Gasgoo, en kinesisk nettside for bil, som først rapporterte om tilbakekallelsen. 

I høst måtte Tesla tilbakekalle inntil 48.442 Model S og X i Kina på grunn av problemer med hjulopphenget og demperne, og 870 kjøretøy ble også tilbakekalt på grunn av potensielle feil med taket.