<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Tesla er under press

Taket ble skrelt av da en Tesla kjørte under en trailer. Amerikanske myndigheter vil se nærmere på saken.

Publisert 30. mars 2021 kl. 10.58
Oppdatert 30. mars 2021 klokken 13.51
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 276 ord
UNDER LUPEN: Myndighetene i både USA og Kina sjekker trafikksikkerheten etter flere Tesla-ulykker. Her selskapets gigafabrikk i Shanghai. Foto: Bloomberg

Amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter (NHTSA) varsler at informasjon vil bli hentet inn etter at en Tesla krasjet inn i en trailer i New Jersey mandag morgen lokal tid.

Sjåføren, en 44-åring, kjørte på cruise control «da han i et øyeblikk mistet fokus på veien» og kjørte under traileren, går det ifølge CNBC frem av en melding fra South Brunswick-politiet.

Taket ble skrelt av

Bilen ble ødelagt i ulykken, etter at taket ble skrelt av passasjersiden, men sjåføren pådro seg bare mindre skader.

«Vi har kontaktet Tesla og lokale politimyndigheter og vil handle i samsvar med dette når vi har mer informasjon», sier en representant for NHTSA i en melding til Reuters.

Tesla har ikke imøtekommet nyhetsbyråets forespørsel om kommentarer til saken.

Tidligere i mars opplyste NHTSA om at etterforskning er åpnet i 27 Tesla-ulykker, hvorav 23 er aktive og minst tre har funnet sted de seneste ukene.

– Tesla er under press

Senioranalytiker Ipek Ozkardeskaya i Swissquote mener Tesla nå er under press, til tross for å ha landet en kontrakt på ti semi-trailere og to megaladere denne uken.

«Investorene vil trå forsiktig når det gjelder etterforskningen av ulykken, og vi vet at Tesla nylig har havnet under lupen for sikkerhetsproblemer også i Kina. Lignende nyheter i USA kan få investorer til å trykke på exit-knappen», skriver hun i en oppdatering tirsdag. 

«En annen risikofaktor denne uken er at selskapet kan melde om fall i leveransene sist kvartal grunnet halvledermangel, så risikoen i Tesla-aksjen er tiltet mot nedsiden», heter det videre.

Tesla falt 1,2 prosent til 611,29 dollar på Nasdaq mandag. På denne kursen er selskapet priset til 579 milliarder dollar.