<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Startet året med å selge rekordmange biler

Aldri før i sin 116 år lange historie har luksusbilprodusenten solgt så mange biler i januar, februar og mars.

Publisert 8. apr. 2021 kl. 11.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord
STERK ETTERSPØRSEL: Her en Rolls-Royce Cullinan Black Badge. Foto: Martin Tystad/Marius Beck Dahle

Lukusbilene til Rolls-Royce selger unna som varmt hvetebrød, og i første kvartal i år nådde salget ny rekord for denne perioden.

Totalt 1.380 biler ble levert til kunder i perioden januar–mars, en økning på 62 prosent fra tilsvarende periode i fjor. Forrige rekord for kvartalet ble satt i 2019.

Ifølge Rolls-Royce Motor Cars var det salgsvekst i alle regioner i perioden. Sterkest vekst opplevde selskapet i Kina, USA og regionen Asia og Stillehavsområdet.

Nye Ghost og SUV-en Cullinan var modellene med sterkest etterspørsel i første kvartal. Rolls-Royce opplyser at selskapet nå har bestillinger til langt inn i andre halvår i år.

– Rolls-Royce Motor Cars hadde en sterk start på 2021, noe som reflekteres i dagens salgstall for første kvartal, som er de høyeste i vår 116-årige historie, sier Rolls-Royce-sjef Torsten Müller-Ötvös.

Han mener luksusbilprodusenten, med solide ordrebøker, salgsvekst i viktige markeder og rekordmange Bespoke-bestillinger, har all grunn til å være optimistisk til resten av 2021.