<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny elbilprodusent suser straks inn på børs – lanserer første modell senere i år

Elbilprodusenten Lucid Motors vil noteres på Nasdaq etter fusjonen med Churchill Capital.

    Publisert 20. mai 2021 kl. 11.53
    Oppdatert 20. mai 2021 klokken 14.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 155 ord
    MOT BØRS: Peter Rawlinson, adm. direktør i Lucid Motors, nærmer seg børsnotering. Foto: Lucid Motors

    California-baserte Lucid Motors meldte i slutten av februar at det inngikk en fusjonsavtale med oppkjøpsselskapet (SPAC) Churchill Capital. Avtalen skal fullføres i løpet av andre kvartal og sikrer elbilselskapet 4,4 milliarder dollar, cirka 37 milliarder kroner, i friske penger for å sikre videre vekst. 

    Onsdag kunngjorde Lucid at når fusjonen med Churchill Capital er fullført, vil selskapet bli notert på Nasdaq-indeksen under symbolet LCID. 

    Lucid skriver i en pressemelding at børsnoteringen representerer det neste viktige trinnet for når det forbereder seg på lansering senere i år, med sin første bil, Lucid Air

    Den opprinnelige planen var at Lucid Air skulle rulle ut på veien til våren, men i slutten av februar meldte selskapet at utrullingen ble utsatt til andre halvdel av 2021 på grunn av av trøbbel med distribusjonskanalene. 

    «Vi vet nå at vi ikke kan starte levering av Lucid Air denne våren med den kvaliteten vi insisterer på å tilby», skrev adm. direktør Peter Rawlinson i et notat i februar.