<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordresultat for Møllergruppen – opp 51 prosent på ett år

Møller Mobility Group legger bak seg det beste resultatet for første tertial noensinne, med solid resultatforbedring på samtlige forretningsområder. 

Publisert 13:50 24. juni 2021
Oppdatert 15:10 24. juni 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 298 ord
REKORD: Petter Hellman, konsernsjef for Møller Mobility Group. Foto: Møller Mobility Group

Pandemien samt nye elektriske modeller skal ha bidratt til økning i salget. «Fremgangen er drevet av god omsetningsutvikling og effektivitet innen servicemarkedet og bruktbilmarkedet», skriver selskapet i rapporten. 

– Antallet utleverte nye biler i Norge er foreløpig relativt moderat, men kontraktsinngangen for nye biler er vesentlig sterkere i 2021 enn i 2020, sier konsernsjef Petter Hellman i Møller Mobility Group.

Hellmann forklarer at kontraktsinngangen er drevet av lanseringene av nye elektriske modeller som Volkswagen ID.4, Škoda ENYAQ og Audi Q4 e-tron.¨

Samlet omsetning for konsernet endte på 11,1 milliarder kroner i første tertial 2021, mot 10,9 milliarder kroner i samme periode i fjor. Resultat før skatt var på 627 millioner kroner, tilsvarende en økning på 51 prosent fra samme periode i fjor. 

Utbytte

Ved utgangen av første tertial 2021 er det avsatt et utbytte på 100 millioner kroner. Egenkapitalandelen er 40,3 prosent.

Konsernsjefen sier i rapporten at Møller Mobility Group har en sterk finansiell posisjon, en solid ordrebank, og en modellportefølje som har truffet markedene godt i 2021.

– Vi er dermed i en god posisjon til å legge en langsiktig strategi til grunn for videre utvikling, sier Hellman.

Elektrifisering

Møller har en klar ambisjon om å styrke sin posisjon som en ledende aktør innenfor mobilitet – spesielt knyttet til elektrifiseringen av bransjen.

Hele 70 prosent av salget av konsernets personbilmerker i Norge var elektrisk i første tertial 2021, og konsernet anslår at denne andelen vil øke gjennom 2021.

Bilholdstjenester

Møller Mobility Group har også kjøpt 50 prosent av aksjene i den norske bilvaskkjeden LaserWash, som importerer en børsteløs vasketeknologi og driver 13 bilvaskanlegg i østlandsområdet.

Oppkjøpet er gjennomført av Møller Mobility Services, som også eier deler av Volkswagen Møller Bilfinans, Hyre, Mitt Dekkhotell.