<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordresultat for Møllergruppen – opp 51 prosent på ett år

Møller Mobility Group legger bak seg det beste resultatet for første tertial noensinne, med solid resultatforbedring på samtlige forretningsområder. 

Publisert 24. juni 2021 kl. 13.50
Oppdatert 24. juni 2021 klokken 15.10
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 296 ord
REKORD: Petter Hellman, konsernsjef for Møller Mobility Group. Foto: Møller Mobility Group

Pandemien samt nye elektriske modeller skal ha bidratt til økning i salget. «Fremgangen er drevet av god omsetningsutvikling og effektivitet innen servicemarkedet og bruktbilmarkedet», skriver selskapet i rapporten. 

– Antallet utleverte nye biler i Norge er foreløpig relativt moderat, men kontraktsinngangen for nye biler er vesentlig sterkere i 2021 enn i 2020, sier konsernsjef Petter Hellman i Møller Mobility Group.

Hellmann forklarer at kontraktsinngangen er drevet av lanseringene av nye elektriske modeller som Volkswagen ID.4, Škoda ENYAQ og Audi Q4 e-tron.¨

Samlet omsetning for konsernet endte på 11,1 milliarder kroner i første tertial 2021, mot 10,9 milliarder kroner i samme periode i fjor. Resultat før skatt var på 627 millioner kroner, tilsvarende en økning på 51 prosent fra samme periode i fjor. 

Utbytte

Ved utgangen av første tertial 2021 er det avsatt et utbytte på 100 millioner kroner. Egenkapitalandelen er 40,3 prosent.

Konsernsjefen sier i rapporten at Møller Mobility Group har en sterk finansiell posisjon, en solid ordrebank, og en modellportefølje som har truffet markedene godt i 2021.

– Vi er dermed i en god posisjon til å legge en langsiktig strategi til grunn for videre utvikling, sier Hellman.

Elektrifisering

Møller har en klar ambisjon om å styrke sin posisjon som en ledende aktør innenfor mobilitet – spesielt knyttet til elektrifiseringen av bransjen.

Hele 70 prosent av salget av konsernets personbilmerker i Norge var elektrisk i første tertial 2021, og konsernet anslår at denne andelen vil øke gjennom 2021.

Bilholdstjenester

Møller Mobility Group har også kjøpt 50 prosent av aksjene i den norske bilvaskkjeden LaserWash, som importerer en børsteløs vasketeknologi og driver 13 bilvaskanlegg i østlandsområdet.

Oppkjøpet er gjennomført av Møller Mobility Services, som også eier deler av Volkswagen Møller Bilfinans, Hyre, Mitt Dekkhotell.