<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Salgseksplosjon i verdens største marked

Salget av plug-in hybrider, elbiler og hydrogenbiler har eksplodert i verdens største bilmarked.

Publisert 4. sep. 2021 kl. 09.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
EKSPLODERT: Salget av«kjøretøy på ny energi» (NEV) har eksplodert i Kina, men utgjør en liten andel av det totale salget.  Foto: Bloomberg

Nybilsalget i verdens største bilmarked, Kina, økte med 27 prosent i første halvår, sammenlignet med samme periode i fjor. Det ble dermed solgt cirka 10 millioner biler i løpet av årets seks første måneder i Kina. 

En stadig større andel av nybilsalget består av kategorien «kjøretøy på ny energi» (NEV), som omfatter plug-in hybrider, elbiler og biler med en hydrogen brenselscelle. 

I løpet av årets åtte første måneder forventes det et salg på 1,7 millioner NEV kjøretøy, opp fra 600.000 enheter i samme periode i fjor, ifølge en uttalelse fra viseministeren for industri, Xin Guobin, på en bransjekonferanse lørdag, melder Reuters. 

Det tilsvarer en økning på 183 prosent. 

Xin uttalte også at det totale bilsalget ventes å bikke over 16 millioner biler mellom januar og august, en økning på 10 prosent fra 2020. Han advarte likevel om mangelen på halvledere og virusproblemer, som kan stikke kjepper i hjulene for produsentene. 

Hvis anslaget på 16 millioner biler slår til, vil NEV-kjøretøy stå for 10,63 prosent av nybilsalget i Kina fra januar til august. Til sammenligning er andelen i Norge rundt 90 prosent så langt i år.