<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nok en sterk måned for elbilutfordrer – snart får norske kunder bilene sine

Kinesiske Xpeng leverte sin nest beste måned noen gang i august etter rekorden i juli.

Publisert 6. sep. 2021 kl. 11.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 237 ord
NÆRMER SEG: Xpeng P7 nærmer seg Norge og utlevering til norske kunder.  Foto: Xpeng

Den kinesiske bilprodusenten Xpeng leverte ut 7.214 elektriske biler i august, som er mer enn 172 prosent flere enheter enn i samme periode i fjor, og den nest beste måneden noen gang etter rekordmåneden juli, ifølge en melding fra selskapet. 

P7-modellen, selskapets store sedan, solgte til ny rekord med 6.165 biler, mens salget av SUVen G3 gikk noe ned på grunn av overgangen til face-liften G3i. 

Salgsøkningen av P7 økte med 209 prosent i august, sammelignet med fjoråret, mens det ble solgt 1.049 enheter av G3, en økning på 61 prosent. 

Så langt i år har Xpeng solgt 334 prosent flere biler enn i fjor, tilsvarende 45.992 enheter, fordelt på 31.715 P7 og 14.266 G3. 

15. september planlegger Xpeng å lansere sin tredje helelektriske modell med navnet P5, med leveringer planlagt i oktober. 

P7 nærmer seg

SUVen G3 har allerede vært på det norske markedet en stund og det ligger i skrivende stund 28 G3 på Finn.no. For drøyt to uker siden la også det første skipet med flaggskipmodellen P7 fra kai i Kina med destinasjon Norge. 

Norge blir også det første markedet hvor Xpeng P7 ankommer, og dermed sentralt i den internasjonale utrullingen. 

Utleveringen av biler til norske kunder er planlagt i fjerde kvartal i år, samtidig som et norgeskontor er etablert. XBI Norge, der Motor Gruppen er hovedaksjonær, skal stå for distribusjon og service i Norge.