<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Toyota reduserer produksjonsmålet

Halvledermangel gjør at den japanske bilprodusenten Toyota nedjusterer produksjonsmålet for de neste månedene.

  Publisert 10. sep. 2021 kl. 12.56
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 105 ord
  TOMT FOR BILER: Den nye oppstillingsplassen hos en Toyota-forhandler i Toledo i den amerikanske delstaten Ohio er tom for biler. Global mangel på datakomponenter gjør at bilprodusenter har måttet stenge fabrikker, begrense produksjon og skru opp prisene. Foto: NTB

  For inneværende regnskapsår, som varer ut mars, regner Toyotas styre med at det blir produsert 9 millioner kjøretøy. Det er rundt 300.000 færre enn tidligere antatt.

  Nedgangen skyldes mangel på halvledere, en situasjon som settes i sammenheng med den nåværende spredningen av coronavirus i Sørøst-Asia og som har rammet mange fabrikker som lager halvledere.

  Toyota varsler at produksjonsreduksjonen ikke kommer til å endre på selskapets mål om driftsoverskudd på nærmere 200 milliarder kroner.

  I første omgang gjelder kuttet september og oktober. Det er uklart hvordan Toyota ser for seg konsekvensene av den globale halvledermangelen fra november og utover.