<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Salgssmell i verdens største bilmarked

Mangel på halvledere førte til færre solgte biler i Kina forrige måned, sammenlignet med fjoråret.

  Publisert 10. sep. 2021 kl. 13.53
  Oppdatert 10. sep. 2021 klokken 17.10
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 142 ord
  NED: Nybilsalget i Kina gikk ned i august sammenlignet med 2020.  Foto: Bloomberg

  Det ble solgt 17,8 prosent færre biler i verdens største bilmarked i august sammenlignet med samme periode i fjor. Det er den fjerde påfølgende måneden med negativ utvikling. Nedgangen skyldes mangel på halvledere, som også påvirker bilprodusentene verden over, inkludert Toyota

  Totalt ble det solgt 1,8 millioner nye biler i august, ifølge China Association of Automobile Manufacturers (CAAM), melder Reuters. 

  Tross salgsnedgangen har det kinesiske nybilsalget steget 13,7 prosent så langt i år sammenlignet med 2020, men sammenligningen er noe urettferdig på grunn av pandemiens innvirkning på tallene. 

  CAAM forventer nå at veksten i hele 2021 vil bli lavere enn det tidligere anslaget på 6,5 prosent, ifølge Chen Shihua, som er senioranalytiker i CAAM. 

  Et lyspunkt i salgstallene var at kjøretøy på «ny energi», som er en samlebetegnelse for helelektriske biler, plug-in-hybrider og hydrogenbiler, mer enn doblet seg i august, til 321.000 kjøretøy.