<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Går som en kule på børs – bestillingene renner inn

Bestillingene renner inn for Lucid, samtidig som pengebingen har økt kraftig etter børsnoteringen.

    Publisert 16. nov. 2021 kl. 10.18
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 315 ord
    SUSER: Lucid-aksjen suser videre på børs og bestillingene renner inn for den amerikanske produsenten. Foto: Lucid Motors

    Den amerikanske elbilprodusenten Lucid har begynt å rulle ut de første leveransene av Lucid Air, med en rekkevidde på inntil 836 kilometer, til amerikanske kunder.

    I forbindelse med fremleggelsen av kvartalstallene denne uken la selskapet frem ferske bestillingstall som viste at antallet reservasjoner økte til 13.000 i tredje kvartal. 

    Pr. 15. november har reservasjonene økt til 17.000, melder Lucid.

    Det er sterke tall når selskapet har guidet mot et produksjonsvolum på 20.000 biler til neste år.

    Dagens utvalg består av den utsolgte modellen Lucid Air Dream Edition og Grand Touring-utgaven. To mer rimelige utgaver, Touring og Pure, skal lanseres på et senere tidspunkt.

    Milliardbestillinger

    De siste månedene har vært travle for Lucid. I juli ble det børsnotert på Nasdaq-indeksen, produksjonen startet 28. september og kundeleveransene begynte i slutten av oktober.

    Med 13.000 reservasjoner i tredje kvartal har Lucid sikret ordreboken godt inn i neste år, og reservasjonene er verdt 1,3 milliarder dollar, ifølge selskapet.

    Bilnettstedet Insideevs anslår at 17.000 reservasjoner er verdt rundt 1,7 milliarder dollar.

    For å kunne innfri alle ordrene har Lucid begynt å trappe opp investeringene ved fabrikken i Casa Grande, Arizona, i tillegg til å satse tyngre på servicenettverket. Selskapet er også i gang med «Project Gravity», en luksuriøs, stor SUV, som er ventet å bli avduket i 2022.

    Mer cash

    I løpet av tredje kvartal styrket også Lucid kontantbeholdningen kraftig, og det hadde 4,8 milliarder dollar i cash ved utgangen av kvartalet, en oppgang på 4,4 milliarder fra andre kvartal.

    Kapitaløkningen kan i hovedsak tilskrives børsnoteringen.

    Inntektene endte på 0,2 millioner dollar, siden selskapet først begynte å utlevere biler på tampen av kvartalet, mens bunnlinjen endte på minus 524 millioner dollar, som skyldes store investeringer knyttet til produksjonen.

    Lucid-investorene kunne også smile bredt etter annonseringen av bilutleveringer i slutten av oktober, og aksjen er opp 86 prosent den siste måneden. Den siste uken er aksjen opp 21 prosent.