<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla-rival bygger egen «gigafactory» i Beijing

Smarttelefonprodusenten Xiaomi tar til sikte å produsere 300.000 elbiler i den nye fabrikken deres den kinesiske hovedstaden. 

Publisert 28. nov. 2021 kl. 11.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
ELEKTRISK SATSING: For konsernsjef og grunnlegger av Lei Jun og Xiaomi Corp.  Foto: Bloomberg

Den kinesiske smarttelefon- og elbilprodusenten Xiaomi skal åpne en ny fabrikk for elbiler i Beijing. Planen er at den nye fabrikken skal kunne produsere 300.000 elbiler årlig, skriver Reuters. Til sammenligning har Teslas «Gigafactory» i Shanghai en produksjonskapasitet på 250.000 biler årlig. 

ALLSIDIG: Xiaomi er mest kjente for å lage smarttelefoner, men nå satser de på elbiler også. Her Xiaomi Mi Note 10 Pro. Foto: Dreamstime

Gigantfabrikken vil bli bygget i to faser, og Xiaomi vil i tillegg plassere hovedkvarteret for bilvirksomheten i Den økonomiske og teknologiske utviklingssonen i Beijing, hevder det statlige støttede utviklingsbyrået Beijing E-Town. 

Etter planen vil fabrikken kunne være i full drift i 2024. 

Xiaomi gikk ut i mars at de ville forplikte seg til å investere 10 milliarder dollar i en ny elbilavdeling over de neste ti årene, og i august fikk selskapet fullført registreringen av elbilvirksomheten. 

For å stimulere for innenlandsk salgsvekst av mobiltelefoner har selskapet åpnet tusenvis av butikker. Men i det lengere løp er planen å bruke disse butikkene som en kanal for å også selge elbiler, skriver Reuters.