<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elbil- og hybridsalget stupte etter subsidiekutt

Nybilsalget av plug-in hybrider, hydrogendrevne biler og rene elbiler stupte i verdens største bilmarked i januar etter subsidiekutt.

  Publisert 21. feb. 2022 kl. 13.10
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 141 ord
  SALG: Nybilsalget av elektriske biler, plug-in hybrider og hydrogenbiler stupte i Kina i januar. Bloomberg

  Det kinesiske salget av plug-in hybrider, hydrogendrevne biler og rene elbiler, som har samlebetegnelsen NEV, falt 16,8 prosent i januar, sammenlignet med desember, etter at landet kuttet subsidiene med 30 prosent, ifølge industridata, melder Reuters.

  Salget på 431.000 NEVer i januar var likevel en økning på 135,8 prosent sammenlignet med januar i fjor, ifølge data fra China Association of Automobile Manufacturers (CAAM).

  Totalt sett økte nybilsalget i verdens største bilmarked med 0,9 prosent i januar, til 2,53 millioner biler. Det er den første måneden med salgsøkning etter åtte måneder på rad med nedgang, ifølge CAAM.

  Saken fortsetter under videoen.

  Sær blanding av elektrisitet, bensin, diesel og plast
  Mens elbilene overtar stadig mer av det norske bilsalget har BMW suksess med sin ladbare 330e, mens Volvo faser ut sin dieseldrevne V60 CC.

  En forklaring på salgsnedgangen i januar er også at mange kunder valgte å kjøpe ny bil i desember før subsidiekuttene, sier Cui Dongshu, generalsekretær for China Passenger Car Association (CPCA), til Reuters mandag.

  I desember ble det solgt 518.000 NEVer, en økning på 159,5 prosent fra desember i 2020.