<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nok en bilprodusent hever prisene

Tesla har hevet prisene to ganger på under én uke. Nå øker også kinesiske BYD prisene.

    Publisert 16. mars 2022 kl. 08.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 152 ord
    OPP: BYD øker prisene for andre gang på halvannen måned. Ragnvald Johansen

    Tidligere denne uken ble det klart at Tesla øker prisene i USA og Kina på grunn av signifikant inflasjonspress, økte råvarepriser og logistikkostnader.

    Kinesiske BYD merker også de økte råvareprisene og har bestemt seg for å øke prisene i hjemmemarkedet med 3.000-6.000 yuan.

    «På grunn av de økte råvareprisene har BYD justert opp prisene på relevante elektriske modeller», står det i en uttalelse fra selskapets offisielle Weibo-konto.

    Prisøkningen er likevel ikke dramatisk, siden det tilsvarer rundt 4.200-8.500 norske kroner.

    De økte prisene er gjeldende fra i dag, onsdag, men kunder som har eksisterende bestillinger inne vil ikke påvirkes av prisøkningen.

    Her åpner Norges første offisielle Ferrari forhandler dørene
    Finansavisen Motor var på besøk da Norges første offisielle Ferrari forhandler åpnet dørene på Billingstadsletta i Asker.

    Økning i februar

    Prisøkningen blir den andre i rekken på halvannen måned, ettersom selskapet også hevet prisene med 1.000-7.000 yuan 1. februar. Da var også økte råvarekostnader grunnen, samt kutt i de statlige subsidiene for elbiler.

    Kina har lenge promotert elbiler, men mener at industrien har modnet nok på grunn av etterspørselen, og kuttet i januar subsidiene med 30 prosent.