<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vi er så å si utsolgt

Flaskehalser og produksjonstrøbbel gjør at kunder i Europa og USA som bestiller nå, ikke får noen bil før neste år.

  Publisert 5. mai 2022 kl. 15.11
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 171 ord
  SÅ Å SI: Toppsjef Herbert Diess sier til Financial Times at VW er så å si utsolgt for elbiler i Europa og USA i år. Foto: Bloomberg

  Volkswagen, verdens nest største produsent av elektriske kjøretøy målt i volum, er «utsolgt» for batteridrevne modeller i USA og Europa for i år, ettersom vedvarende flaskehalser i forsyningskjedene går ut over produksjonen, melder Financial Times.

  VW-gruppen solgte drøyt 99.000 elektriske modeller globalt i første kvartal. Gruppen omfatter merker som Porsche, Audi og Skoda. Til sammenligning leverte markedsleder Tesla mer enn tre ganger så mange elbiler i samme periode.

  Ifølge VW-sjef Herbert Diess har etterspørselen bragt ordrereserven i vestlige Europa opp i 300.000 elektriske biler. Kunder som nå bestiller bil i Europa og USA, vil imidlertid ikke få bilen levert før i 2023, ifølge toppsjefen.

  Til Financial Times sier han at VW har veldig stor ordrebok og ordreinngang for elbiler.

  «Det gjelder for alle våre modeller – ID.3, ID.4, Audi-modellene – alle er ekstremt godt mottatt i markedene, og Skoda-modellene er også veldig godt mottatt i Europa», sier Diess til avisen.

  «Vi er så å si utsolgt for elektriske biler i Europa og i USA. Og i Kina tar det seg virkelig opp», sier Diess.