<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lang ventetid på elbil øker bruktbilprisene

Lange leveringstider på nye personbiler gjør at bruktbilprisene stiger. Flere kjøper brukt elbil for like mye som en ny.

Publisert 29. mai 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
SELGES FOR MER ENN NYPRIS: Polestar 2. Foto: Polestar

Globale problemer i forsyningskjeden fører til lange ventetider på ny bil. Det gjør at bruktbilprisene øker, skriver E24.

Prisøkningen er særlig merkbar for elbiler, hvor ventetiden er lengst og etterspørselen størst.

– Nå er det mulig å tjene penger på brukte elbiler, en trend som tidligere har vært forbeholdt veteranbiler, sier Kristian Melchior, sjef for bruktbilforhandleren Rebil.

På bilforhandlerens nettsider ble blant annet en Tesla Model 3 og en Polestar 2 solgt for henholdsvis 13.000 kroner og 30.000 kroner mer enn nypris.

Hittil i år er det solgt 34.010 nye elbiler i Norge, en oppgang på 28,9 prosent sammenlignet med i fjor. Men i april falt antallet nye elbiler, samtidig som antall bruktimporterte elbiler steg med 54,7 prosent.

Også hos Finn merker de at interessen for brukte elbiler har økt.

– Etterspørselen etter elbiler vært helt enorm, spesielt fra mars av. Elbiler markert som solgt eller avpublisert på Finn, har i mars og april ligget på rundt 20 prosent, sammenlignet med normalen som er 13–14 prosent, sier leder Eirik Håstein for Finn motor.

(NTB)