<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fransk bilselskap lanserer ny hybrid

Onsdag har Peugeot vist frem sin splitter nye modell 408 hybrid. 

Publisert 22. juni 2022 kl. 11.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord
408 HYBRID: Peugeot lanserer sin nye sedan 408 hybrid: Her fra interiøret i bilen. Peugeot

Peugeot, en av Stellantis franske bilmerker, offentliggjorde sin nye 408-modell onsdag. Selskapet satser på at den nye sedanen vil tiltrekke seg mennesker som er lei av å kjøre vanlig SUV.

SUV-modeller har vært svært populære i Europa de siste årene, og oppnådde en markedsandel på 46 prosent av nysalg i mai, den samme andelen som tradisjonelle sedaner. 

Peugeot uttaler til Reuters at de tror at sjåfører nå søker noe mer originalt, noe de håper å levere med den nye 408 hybrid. 

Innovativ modell

Selskapet hevder at kundene deres ønsker seg noe mer originalt og innovativt enn en kompakt SUV, noe de får i med 408 hybrid.

Den nye modellen er en såkalt «fastback», et design som er kjent for en enkel skråning fra taket til baksiden av kjøretøyet, noe en eksempelvis ser på Ford Mustang.

Den nye modellen er altså lavere og lenger enn den kjente Peugeot 3008 SUV, med en aerodynamisk linje som gir den et distinkt silhuett som skiller den fra mange tradisjonelle modeller. 

SUV-kjennetegn

Samtidig har den nye modellen enkelte kjennetegn fra SUV-modeller. Dette er eksempelvis store hjul, liknende bakskjold og høy bakkeklaring. 

408 hybrid skal etter planen lanseres tidlig 2023 i Europa og litt senere på året i Kina.