<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ferrari installerte 1 MW-anlegg ved Maranello

Nytt 1 MW-anlegg i Maranello skal dekke 5 prosent av Ferraris produksjonsbehov.

    Publisert 23. juni 2022 kl. 15.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 131 ord
    Et nytt brenselcelleanlegg i Maranello skal dekke 5 prosent av Ferraris produksjonsbehov. Her fra Ferraris Maranello Museum. Foto: Bloomberg

    Luksusbilprodusenten Ferrari har installert et nytt brenselcelleanlegg ved deres historiske hovedkvarter i Maranello i deres søken etter å bli utslippsnøytrale innen 2030. 

    Det nye 1 megawatt fast oksid brenselcelle-anlegget, skal stå for 5 prosent av energien som Ferrari trenger til produksjonen, samtidig som den skal konvertere drivstoff til elektrisitet gjennom en kjemisk prosess uten forbrenning, skriver Ferrari en pressmelding torsdag. 

    I tillegg til høye effektivitetsnivåer, gir denne løsningen fleksibilitet i valg av energikilder som kreves for å drive anlegget: hydrogen, naturgass, biometan eller en kombinasjon.

    – Ferrari jobber hardere enn noen gang for å oppnå karbonnøytralitet innen 2030, gjennom å ta i bruk ledende teknologier og en vitenskapelig tilnærming som er skrevet i vårt DNA, sier Ferraris toppsjef Benedetto Vigna.

    Anlegget ble bygget av Bloom Energy og skal være det første i Europa.