<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla tar saken i egne hender

Med de høye litiumprisene vil Tesla nå bygge et eget litiumraffineri. Tidligere har elbilkjempen varslet at den kan gå direkte inn i gruvevirksomhet.

Publisert 9. sep. 2022 kl. 10.04
Oppdatert 9. sep. 2022 klokken 10.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
FIKSE SELV: Tesla kan gå direkte inn i gruve- og raffinerivirksomhet for å sikre forsyninger av litium. Foto: Bloomberg

Tesla vurderer å etablere et litiumraffineri ved kysten av delstaten Texas for å sikre forsyninger av den viktige batterikomponenten, melder Reuters.

Den amerikanske elbilprodusenten vil prosessere, raffinere og produsere batterimaterialer ved anlegget, fremgår det av en søknad Tesla nylig har sendt inn til lokale myndigheter.

Blir søknaden godkjent, vil byggingen av litiumanlegget kunne starte i fjerde kvartal i år. Kommersiell produksjon kan bli påbegynt innen utgangen av 2024.

Tesla skal også vurdere å oppføre anlegget i Louisiana, ifølge nyhetsbyrået.

Anlegget for raffinering av litiumhydroksid av batterigrad vil ifølge Tesla bli det første av sitt slag i Nord-Amerika.

Kan gå direkte inn i gruvebransjen

Tesla-sjef Elon Musk har tidligere varslet på Twitter at Tesla kan komme til å gå direkte inn i gruve- og raffinerivirksomhet i større skala som følge av den kraftige prisoppgangen for litium.

I forrige måned ble det kjent at selskapet har inngått kontrakter i Indonesia for kjøp av råmaterialer til sine litiumbatterier. Kontraktene skal være verdt nær 50 milliarder kroner.

Den tyske giganten Volkswagen har også planer om å gå inn i gruvebransjen – i Canada – for å sikre råvareforsyninger.