<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Syv ganger så dyrt å fylle tanken som å lade elbilen

– Vi savner målrettede tiltak som hjelper diesel- og bensinbileierne, sier NAF.

Publisert 13. sep. 2022 kl. 09.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
DYRERE MED DIESEL: I år har drivstoffprisene bikket 26 kroner. NAF etterlyser tiltak for de som ikke kjøper elbil. Håkon Sæbø

Nå koster det nesten syv ganger så mye å fylle dieselbilen som å lade elbilen. Det synes interesseorganisasjonen NAF er uholdbart for de som ikke har muligheten for å skaffe seg elbil.

– Staten dekker nå to av tre kroner i økte ladeutgifter for elbilister som lader hjemme. Samtidig har prisene på bensin og diesel økt med henholdsvis 48 og 53 prosent fra juli i fjor til juli i år. Om prisene fra i sommer holder seg vil det koste 20.000 kroner i drivstoff i året for en dieselbilist, mens tilsvarende årlig utgift for en elbilist er 3000 kroner, inkludert strømstøtten, sier pressesjef Ingunn Handagard.

Ifølge NAF må man nå ut med 7763 kroner mer i året for å fylle på dieseltanken og 5255 kroner mer for en bensinbil. I tillegg har matprisene økt, rentene stiger og strømutgiftene går til værs.

Foto: SSB/NAF

For elbilister som bare lader hjemme, blir økningen imidlertid beskjedne 460 kroner per år.

NAF mener regjeringen nå er nødt til å gi støttepakker til eierne av diesel- og bensinbiler.

– Regjeringen har lovet kutt i drivstoffavgiftene, men dette har de ikke innfridd. Vi savner målrettede tiltak som hjelper diesel- og bensinbileierne, sier Handagard.