<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardsmell

Komponentmangel påfører Ford ekstrakostnader på én milliard dollar i tredje kvartal.

    Publisert 20. sep. 2022 kl. 09.10
    Oppdatert 20. sep. 2022 klokken 09.21
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 184 ord
    RESULTATVARSEL: Fra Ford mandag. Foto: Bloomberg

    FedEx sjokkerte markedene med sitt resultatvarsel i forrige uke, og mandag var det Fords tur til å advare om utviklingen i tredje kvartal.

    Bilprodusenten venter én milliard dollar ekstra i kostnader gjennom kvartalet grunnet den høye inflasjonen og forstyrrelser i forsyningskjeden. Problemene har resultert i komponentmangel for 40-45.000 kjøretøyer – hovedsakelig høymarginbiler som SUV-er som ikke har kommet frem til forhandlerne.

    Bilene ventes levert i fjerde kvartal, og selskapet øyner fortsatt et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 11,5-12,5 milliarder dollar i helåret 2022.

    For tredje kvartal ser Ford nå for seg EBITDA på 1,4-1,7 milliarder dollar.

    GM også

    Ford-ledelsen vil gi et klarere bilde av forventningene for helåret når tallene for tredje kvartal legges frem 26. oktober.

    Bilprodusenter har slitt med forsyningsproblemer siden 2020, og 1. juli advarte Fords største Detroit-rival General Motors (GM) investorene om at komponentmangel hadde rammet 95.000 kjøretøy og ville svekke tallene for andre kvartal.

    GM gjentok også sin helårsguiding og uttalte den gang at «mer eller mindre alle disse kjøretøyene» ville bli levert til forhandlere innen utgangen av 2022.

    Ford-aksjen falt rundt 5 prosent i mandagens etterhandel på Wall Street.