<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny bilprodusent på vei ut av Russland

Mazda vurderer å gjøre som konkurrenten: Å stenge ned russisk produksjon.

    Publisert 24. sep. 2022 kl. 17.49
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 152 ord
    KANSKJE STOPP: Mazda vurderer å kutte produksjonen av biler i Russland. Foto: Ragnvald Johansen

    Den japanske bilprodusenten Mazda vurderer å kutte bilproduksjonen ved selskapets russiske fabrikk i Vladivostok, melder Reuters og viser til den japanske avisen Nikkei.

    Mazda solgte 30.000 biler i det russiske markedet i fjor, og meldte allerede i mars at selskapet planla å stenge ned fabrikken – som driftes i et joint venture med Sollars – så fort lageret er tomt.

    Salget fortsetter

    Mazda har foreløpig ikke besluttet å stenge ned salget av biler eller servicesentrene i landet, ifølge Nikkei, og det er heller ikke satt noen tidsramme for produksjonsstopp ved Vladivostok-anlegget.

    Fredag meldte konkurrenten Toyota at det er vedtatt at produksjonen av biler i Russland stenges ned som følge av utfordringer med leveranser av viktige deler og materialer.

    En rekke fabrikker i Russland har de seneste månedene måttet stenge ned og permittere ansatte på grunn av manglende høyteknologisk utstyr, som følge av vestlige sanksjoner etter at Russlands gikk til krig mot Ukraina.