<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

JPMorgan tråkker inn Volvo-bremsene

Finansgiganten gjør et kraftig kutt i vurderingen av den svenske bilprodusenten.

    Publisert 26. sep. 2022 kl. 11.22
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 225 ord
    SALGS- OG KURSFALL: Volvo-salget og Volvo-aksjen har begge falt mye i år. Her en Volvo C40 utstilt på årets bilmesse i New York. Foto: Bloomberg

    JPMorgan har senket kursmålet for Volvo Cars fra 85 til 70 svenske kroner, melder Nyhetsbyrån Direkt og viser til Reuters. Nøytral-anbefalingen for den svenske bilaksjen holdes imidlertid uendret.

    Mandag handles Volvo Cars-aksjen til rundt 52 svenske kroner i Stockholm.

    Med det nye kursmålet ser JPMorgan en oppside på rundt 35 prosent. Det forrige kursmålet ga en oppside på mer enn 60 prosent.

    Volvo Cars-aksjen har falt mer enn 30 prosent på Stockholm-børsen hittil i år.

    Det er snart ett år siden aksjen ble børsnotert i den svenske hovedstaden. I emisjonen i forbindelse med noteringen 29. oktober i fjor ble tegningskursen satt til 53 svenske kroner. Første handelsdag spratt aksjen opp til over 65 kroner.

    Salget ned 21,5 prosent

    Selskapets bilsalg hittil i år er ned 21,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor – til 379.631 biler – tross det selskapet i lang tid har omtalt som robust etterspørsel. Salgsnedgangen i august var imidlertid på bare 4,6 prosent , etter en nedgang på 21,5 prosent i juli.

    Volvo Cars har i flere måneder pekt på forstyrrelser i forsyningskjedene som følge av Kinas covid-restriksjoner som en viktig påvirkning for salgsutviklingen. I senere tid har selskapet imidlertid begynt å se bedring i forsyningskjedene.

    En annen brems for salgsutviklingen har vært mangel på viktige komponenter, spesielt halvledere, noe Volvo Cars påpekte så sent som i sin seneste salgsoppdatering.