<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Bedre beskyttelse mot resesjon får du ikke

Morgan Stanley mener Ferrari gir den beste beskyttelsen mot resesjon blant aksjene de dekker. Estimert oppside er 60 prosent.

    Publisert 28. sep. 2022 kl. 15.51
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 190 ord
    ANBEFALES: Morgan Stanley mener Ferrari er aksjen som gir den beste beskyttelsen mot resesjon. Her modellen  NV F8 Tributo fra bilmessen i Geneve i 2019. Foto: Bloomberg

    Morgan Stanley-analytikere, med Adam Jonas i spissen, gjentar ifølge Bloomberg en overvekt-anbefaling av Ferrari. De skriver i et kundenotat onsdag at aksjen gir «den best mulige resesjonsbeskyttelsen» blant aksjene meglerhuset dekker.

    Med i dagens oppdatering er Purosangue – Ferraris aller første modell med fire dører. Bilen beskrives av Jonas som luksusbilprodusentens første runde i «ikke kall det en SUV-sjangeren». Analytikerne anslår at bilen vil få en prislapp på 390.000 euro.

    Estimatene for resultat pr. aksje i regnskapsårene 2023-25 løftes ifølge nyhetsbyrået 7-10 prosent.

    – Mindre syklisk enn Porsche

    Morgan Stanley-oppdateringen av Ferrari kommer samme dag som Volkswagen ventes å avsløre en børsintroduksjonskurs for Porsche i den øvre enden av sitt indikerte intervall. 

    Luksusaksjer blir noen ganger sett på som en trygg havn grunnet motstandsdyktigheten i de rikestes forbruk, og enkelte analytikere – som i Canaccord Genuitys Quest-avdeling – mener ifølge Bloomberg at etterspørselen etter Porsche er mer syklisk enn etterspørselen etter Ferrari.

    Ferrari-aksjen faller onsdag ettermiddag 0,7 prosent på Milano-børsen og 1,6 prosent til 186,27 dollar på Nasdaq i tidlig New York-handel. Med et kursmål på 300 dollar ser Morgan Stanley-analytikerne for seg en oppside på over 60 prosent.