<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Circle K kjøper seg inn i ladeapp

Circle K går inn som investor i elbil-appen Elton.

    Publisert 29. sep. 2022 kl. 14.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 187 ord
    Fra venstre Håkon Stiksrud, direktør for E-mobility i Circle K, Christian Haneborg, styreleder i Elton Mobility AS, Christian Ellneby, strategidirektør for Global E-Mobility i Circle K, og Jørgen Elton Nilsen, daglig leder i Elton Mobility AS. Foto: Elton

    Elton er en elbil-app der ladestasjoner som Recharge, Ionity, Kople og flere allerede er integrert. Formålet er at brukerne skal slippe én app for hver ladeaktør – og nå kommer enda en aktør inn i appen.

    En joint venture-avtale mellom Circle K og Schibsted ble inngått onsdag denne uken, og gjør at eierskapet i Elton Mobility AS blir delt 50/50.

    – Vi gikk inn i et marked med et drøss av ulike apper, innviklede ladeløsninger og kompliserte prismodeller. Vår klare ambisjon var å gjøre hverdagen enklere for landets elbilister. Samarbeidet med Circle K er slik vi ser det nok en gamechanger for elbil-eiere, sier Jørgen Elton Nilsen, daglig leder i Elton.

    Circle K kommer likevel fortsatt til å utvikle sin egen app og andre betalingsløsninger parallelt, opplyser direktør for E-mobility hos Circle K.

    – Vi sikter mot å bygge over 500 nye Circle K-ladere i Skandinavia, som innebærer at over 1000 ladepunkter blir tilgjengelig i Elton-appen. Nå ser vi frem til å samarbeide om å forbedre ladeopplevelsen ytterligere, sier Håkon Stiksrud.

    Appen ble opprinnelig utviklet i VG Lab, men ble ved årsskiftet skilt ut som eget selskap med Schibsted Norge AS som eier.