<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elbilprodusent tilbakekaller nesten samtlige biler

Rivian tilbakekaller rundt 13.000 biler av de til sammen 13.198 biler som er blitt levert siden salget startet for et år siden. 

Publisert 15:50 10. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 217 ord
TILBAKEKALLES: 98,5 prosent av alle bilene som Rivian har levert til kunder må tilbakekalles. Her fra selskapets produksjonsanlegg i Normal i delstaten Illinois. Foto: Bloomberg

Den amerikanske elbilprodusenten Rivian Automotive-aksjen falt da børsene i USA åpnet etter at det ble kjent mandag at selskapet må tilbakekalte nesten alle kjøretøyene sine. 

Rundt 13.000 biler av totalt 13.198 biler som er blitt levert til kunder må kalles inn igjen.

Bilene blir tilbakekalt på grunn av et mulig løs feste som kan føre til at sjåførene mister styringskontrollen, på bilen, skriver Reuters. 

Halverte produksjonsmål

Dette har gjort flere investorer bekymrede for at elbilprodusenten ikke vil nå sitt allerede senkede årlige produksjonsmål på 25.000 kjøretøy i året. Rivian halverte i mars produksjonsmålet sitt etter at de opplevde problemer med forsyningskjeden. 

– Vi har større bekymringer for produksjonsforventningene for 2023, skriver RBC Capital Markets i et notat mandag. 

Med alt tillegget av batteripakker og motorer sammen med nedetiden som trengs for å øke produksjonskapasiteten, frykter investeringsbanken at produksjonshastigheten vil lide. 

Ned 67 prosent i år

På grunn av et usikkert investeringsklima og kutt i produksjonsprognosene har Rivian falt over 67 prosent på Nasdaq-børsen i år. Og ifølge Reuters forventer Wall Street at elbilprodusenten vil lage drøyt 23.500 kjøretøy i løpet av året. 

Rivian fikk også et forslag avvist i forrige uke av en lokal domstol i den amerikanske delstaten Georgia, hvor elbilprodusenten bygger en produksjonsfabrikk til 5 milliarder dollar, etter at selskapet hadde gått sammen med lokale myndigheter om å sikre lokale insentiver for prosjektet i delstaten.