<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kan satse 20 milliarder på samarbeid med kinesere

Volkswagen sies å ville investere flere milliarder i et nytt Kina-samarbeid, der blant annet selvkjøringsteknologi vil stå i sentrum.

  Publisert 12. okt. 2022 kl. 16.00
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 192 ord
  SELVKJØRING: Det potensielle samarbeidet i Kina vil blant annet handle om teknologi for autonom kjøring. Foto: Bloomberg

  Volkswagen planlegger å investere opp mot 2 milliarder euro i et joint venture med kinesiske Horizon Robotics, melder Reuters og viser til tyske Handelsblatt og Manager Magazin.

  Det tilsvarer drøyt 20 milliarder kroner.

  I forrige uke hadde nyhetsbyrået kilder som fortalte at VW ville investere mer enn 1 milliard euro i et programvaresamarbeid i Kina, og at en kunngjøring kunne komme denne uken.

  Autonom kjøring

  Ifølge Bloomberg vil samarbeidet mellom VW og Horizon Robotics blant annet dreie seg om utvikling av teknologier for autonom kjøring og andre programvareløsninger for VW-biler. Deres kilder oppgir at VW kan investere rundt 1 milliard dollar i Horizon Robotics-samarbeidet, som tilsvarer drøyt 10 milliarder kroner, og at forhandlingene er på et fremskredent stadium.

  I august meldte Bloomberg at Horizon Robotics har sett på muligheten for å hente opp mot 200 millioner dollar i forbindelse med en mulig børsnotering i Hongkong. Selskapet har allerede Intel, Hillhouse Capital og elbilprodusenten BYD blant sine investorer, ifølge nyhetsbyrået.

  Kina utgjør i dag rundt 40 prosent av Volkswagens salg, og rundt halvparten av den tyske bilgigantens overskudd. VW har allerede forsknings- og utviklingsaktiviteter innen bilteknologi i Kina, samt en rekke joint ventures.