<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prisen overstiger maksgrensen på Finn.no

Finnmarksrikingen Thor Aage Pedersen må selge sin Bugatti Chiron på grunn av pengeproblemer. Bilen ligger ute til salgs for en pris som overstiger maksgrensen til Finn.no.

Publisert 15. okt. 2022 kl. 12.00
Oppdatert 15. okt. 2022 klokken 12.03
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 381 ord
SUPERBIL: Lite skiller bilen som ligger ute på Finn.no fra den avbildede superbilen Bugatti Chiron Super Sport. Foto: Bugatti

Det finnes kun 500 eksemplarer av den lynraske luksusbilen Bugatti Chiron, og i januar i år var alle solgt. Dermed er det kun mulig å kjøpe Chiron i bruktmarkedet, og nå ligger et eksemplar ute på salgsplattformen Finn.no.

Bilen ligger ute til 39.995.000 kroner og på noe uvanlig vis oppgis prisen kun i tittelen til annonsen. Grunnen er enkel.

Ifølge selgeren tillater nemlig ikke Finn.no en pris høyere enn 20 millioner kroner.

Har man ikke pengene for hånd, tilbys det finansiering. Da er nedbetalingen over en tiårsperiode 267.360 kroner i måneden. Over tre år må kjøperen ut med 770.873 kroner pr. måned.

Finnmarksekspressen

Det er luksusbilforhandleren Bengtson Automarin som har fått oppdraget å selge bilen, men mye tyder på at det er bilen til den rike slakteren Thor Aage Pedersen fra Finnmark som ligger ute.

Dagens Næringsliv skrev fredag at Pedersen må selge på grunn av pengeproblemer.

«Jeg får ikke forsikret den jævla bilen i Norge. Nå vurderer jeg å selge den for 40 millioner kroner, selv om jeg helst ikke vil selge», sa Thor Aage Pedersen (57) til Dagens Næringsliv.

Til avisen sier Pedersen at bilen ble kjøpt til jul i fjor for 25 millioner kroner. Den var da kjørt 8.500 kilometer, og han skal kun ha kjørt den 1.000 kilometer siden bilen ble kjøpt for et knapt år siden.

Med klampen i bånn er bilen oppe i 400 kilometer i timen på rett i underkant av 42 sekunder.

SELGER LUKSUSBIL: Thor Aage Pedersen selger luksusbilen Bugatti Chiron. Foto: iFinnmark/Finnmarken

Rik på rein

Thor Aage Pedersen beskrives som en av Finnmarks rikeste menn. Pedersen ble opprinnelig rik på reinslakterier i Finnmark, og eiendom, men skal nå leve av aksjehandel. Han er også en kamerat av Henning Solberg, som har hatt Bugattien i garasjen på gården i Spydberg.

Pedersen hadde i 2016 en ligningsformue på 164 millioner kroner. Denne hadde falt til 99 millioner i 2020. Han meldte flytting til Kypros i 2017, noe som også har gjort at han ikke får registrert bilen i Norge.

Pedersen gikk tidligere i år på en finansiell smell etter et aksjekjøp i Bank2 på 80 millioner kroner, der det viste seg at han ikke kunne stille opp med finansiering. Aksjene ble plukket opp av Arne Fredly på billigsalg, og Pedersen gikk på et tap på 15 til 20 millioner kroner.