<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla-hype utsatt – igjen

Kundene som har betalt 100 dollar bare for å få lov til å reservere Teslas Cybertruck ser ut til å måtte vente ytterligere et år på bilen sin.

Publisert 1. nov. 2022 kl. 11.03
Oppdatert 1. nov. 2022 klokken 11.10
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 404 ord
BRASK OG BRAM: Da Elon Musk lanserte Teslas Cybertruck 21. november 2019. Foto: NTB

Tesla sikter nå mot masseproduksjon av sin etterlengtede Cybertruck i slutten av 2023, opplyser kilder med kjennskap til planene til Reuters.

Dette vil i så fall være to år senere enn hva Tesla-sjef Elon Musk selv tidfestet produksjonsstarten til da han lanserte pickupen i 2019 . Selskapet har allerede annonsert tre utsettelser; først fra sent 2021 til sent 2022, så til tidlig 2023 og deretter til medio 2023. Komponentmangel har vært blant årsakene.

På en telefonkonferanse med analytikere så sent som i oktober varslet Tesla og Musk at Austin-fabrikken ble klargjort for «tidlig produksjon» rundt midten av neste år.

En nøkkel for vekst

Produksjonsstart sent i 2023 vil i så fall bety at elbilprodusenten ikke vil bokføre Cybertruck-inntekter for et helt kvartal før tidlig i 2024. Og de anslått hundretusener av potensielle kjøpere som har betalt 100 dollar for å reservere en Cybertruck må vente i ytterligere et år før de mottar sin utgave av den kanskje mest «hypede» elbilen noensinne.

ETTERLENGTET: Teslas Cybertruck. Foto: Bloomberg

Bilen blir også ansett som en nøkkel for Teslas videre vekst.

Tesla har ifølge nyhetsbyrået til gode å annonsere endelig prising av sin Cybertruck. En pris under 40.000 dollar ble forespeilet i 2019, men siden den gang har nybilprisene skutt i været og selskapet selv har også hevet prisene for de fleste av sine modeller. Den Elon Musk-dominerte elbilprodusenten har heller ikke vist frem produksjonsversjonen av bilen, og ikke spesifisert hvordan det blir med batterileveransene.

Stanset bestillinger

I mai sluttet Tesla å ta nye bestillinger for Cybertruck utenfor Nord-Amerika, og Musk viste til at selskapet hadde fått så mange bestillinger at det ville ta tre år fra produksjonsstart å levere alle bilene.

Lanseringen av Cybertruck vil ifølge Reuters ta Tesla inn i et av de mest lønnsomme segmentene i det amerikanske markedet, som en konkurrent til elektriske pickuper fra Ford og Rivian Automotive. De to sistnevnte har begge lansert modeller, dog fortsatt i et begrenset antall.

Tesla har så langt klart å selge hver eneste bil produsert, men analytikere har advart mot at en svakere verdensøkonomi snart vil begynne å tynge salget. Musk selv har uttalt at den amerikanske resesjonen «trolig vil vare frem til våren 2024», etter at Cybertruck-produksjonen kanskje (?) har kommet i gang.