<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Honda setter opp farten

Honda skrur opp årets resultatforventning med flere milliarder. Større salgsvolumer og svakere yen er blant årsakene.

Publisert 9. nov. 2022 kl. 09.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 164 ord
TJENER PÅ SVAKERE YEN: Her Hondaer klare for eksport fra Yokohama i Japan nylig. Foto: Bloomberg

Honda Motor økte overskuddet med 16 prosent i sitt regnskapsmessige andre kvartal, og oppjusterer nå prognosene for helåret, melder Reuters.

Prising, motorsykkelsalg og svak yen trekkes frem som årsaker til fremgangen for den japanske bil- og motorsykkelprodusenten.

Driftsresultatet endte på 231,2 milliarder yen, som tilsvarer drøyt 16 milliarder kroner – opp fra 198,9 milliarder yen i samme periode i fjor. Det var imidlertid under analytikerkonsensus på 243,3 milliarder yen, ifølge nyhetsbyrået.

Øyner 61 milliarder

Oppjusteringen av guidingen gjøres «for å reflektere våre tiltak for å ytterligere forbedre lønnsomhet, høyere bilsalgsvolumer og effekten fra yenens svekkelse», forklarer Honda-direktør Kohei Takeuchi – som også presiserer at det også er nok av press på selskapet, deriblant fra inflasjonen.

Selskapet estimerer nå et driftsoverskudd på 870 milliarder yen – cirka 61 milliarder kroner – i regnskapsåret som varer frem til utgangen av mars 2023. Tidligere var Hondas estimat på 830 milliarder yen – drøyt 58 milliarder kroner. Snittestimatet blant 24 analytikere ligger på cirka 922 milliarder yen, ifølge Reuters.