<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ansatte ber om rekordbonuser

Salget av luksusbiler går så det griner. Mercedes styrer mot 19 milliarder euro i driftsresultat i år, og dette vil de ansatte ha sin del av.

Publisert 11. nov. 2022 kl. 12.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
HØY FART: For Mercedes-salget, og nå ber de ansatte om rekordbonuser. Foto: NTB

Frykt for tøffere tider ser ikke ut til å hemme etterspørselen etter luksusbiler veldig. Ferrari er nærmest utsolgt, og kom i oktober med et nytt, positivt resultatvarsel. Italienerne guider et EBITDA-resultat over 1.730 millioner euro for helåret 2022.

Mercedes-Benz har også vært ute med et resultatvarsel, og styrer ifølge en analytikerkonsensus fra Reuters mot 19 milliarder euro i driftsresultat i 2022. 

Det vil i så fall være opp nesten 20 prosent fra året før. 

Vil ha rekordbonuser

Tall som dette er nok til motivasjon når det mektige ansatterådet i Mercedes går ut med en forventning om rekordbonuser for 2022.

– Så langt har den årlige overskuddsdelingen vært begrenset til maksimalt 6.450 euro. Dette taket bør avskaffes, sier ansatterådets leder Ergun Luemali til nyhetsbyrået.

– Vi trenger en ny beregningsformel slik at arbeidsstokken kan ta del i de økte overskuddene dersom avkastningen holder seg på et betydelig høyere nivå, legger han til.   

I fjor betalte Mercedes ut 6.000 euro i bonuser til 100.000 av sine ansatte, sammenlignet med 3.000 euro for Volkswagen-ansatte og opptil 9.000 euro for BMW-ansatte.