<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fortsetter nedsalget

I løpet av kort tid har Warren Buffet solgt over 9 millioner aksjer for til sammen 2,2 milliarder kroner i BYD.

Publisert 09:43 12. nov. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 312 ord
SELGER: Warren Buffet og Berkshire Hathaway har solgt elbilaksjer for over 2 milliarder kroner hittil i november. Foto: Bloomberg

Investeringsselskapet til Warren Buffett, Berkshire Hathaway, har kvittet seg med aksjer til en verdi av 1,14 milliarder hongkongdollar, rundt 1,45 milliarder kroner, i den kinesiske elbilprodusenten BYD. 

Ifølge Reuters fikk til sammen 5,78 millioner aksjer i det Hong Kong-noterte selskapet nye eiere i uken som gikk. Dette senker Berkshires andel i BYD til 16,62 prosent, viser innleveringer til myndighetene i Hong Kong.

Ved inngangen av november satt Berkshire Hathaway med en andel på 18,22 prosent i elbilprodusenten.

Dette er det andre nedsalget Berkshire foretar seg i BYD denne måneden. I forrige uke ble det kjent at selskapet hadde solgt solgt 3,3 millioner BYD-aksjer for nesten 750 millioner kroner. 

Citi ser kjempeoppside

Nedsalget like etter at den amerikanske bankkjempen Citi har satt kursmålet på aksjen til 640 hongkongdollar – som på det daværende tidspunktet ville gitt en oppside på hele 260 prosent.  

Det skal sies at dette er et kursmål som er langt over andre analytikere. Gjennomsnittskursmålet på aksjen er 348 hongkongdollar – litt over halvparten av Citis kursmål.

Citi skriver i sitt notat at de tror BYD vil øke salget av biler på «ny energi» med 137 prosent fra årets 1 million biler. Batterier og hydrogenbiler anses som biler på «ny energi» i Kina.

Resultatsmell

Warren Buffets investeringsselskap gikk forsåvidt på et resultatsmell i tredje kvartal. Berkshire Hathaway økte driftsinntektene, men store tap på aksjer og derivater gjorde at konglomeratet likevel gikk på et tap.

Nettoresultatet endte på minus 2,69 milliarder dollar i årets tredje kvartal, mot et overskudd på 10,34 milliarder dollar i fjor. Mens driftsinntektene økte med 20 prosent til 7,76 milliarder dollar, fra 6,47 milliarder dollar i samme periode året før.

Buffett selv virker selv uten særlige bekymringer og sier at tap på investeringer i et gitt kvartal normalt er «betydningsløse». Derfor har selskapet fortsatt å kjøpe flere aksjer i kvartalet, blant annet nettokjøp på 3,7 milliarder dollar i oljeselskapet Occidental Petroluem, hvor eierandelen nå er på 20,9 prosent.