<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny milliardær flytter til Sveits

Frydenbø-eier Knut Herman Gjøvaag flytter til Sveits etter å ha gitt seg som konsernsjef i Frydenbøgruppen.

Publisert 18. nov. 2022 kl. 16.54
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 273 ord
FØLGER RØKLA: Knut Herman Gjøvaag, som eier av Frydenbøgruppen, flytter til Sveits hvor han får selskap av en rekke rike nordmenn.   Foto: Trude Brun Wilhelmsen

I oktober gikk Frydenbø-eier Knut Herman Gjøvaag av som konsernsjef i Frydenbøgruppen. 

I en pressemelding ble det kunngjort at han, sammen med sin kone Lisbeth, flytter til Sveits.

Gjøvaag har en formue på 1,7 milliarder kroner ifølge Kapital , og er ifølge DN den 23. i rekken av rike nordmenn som flytter til Sveits i år. 

Derfor valgte han Sveits

Gjøvaag sier han flytter til Sveits for «å kunne ivareta eierskapet av den internasjonale virksomheten Frydenbø Global».

Nylig ble Frydenbø Global skilt ut som et eget delkonsern fra Frydenbøgruppen. Selskapets base vil være i Spay am Rhein, i Tyskland.

Åsmund Bjørndal Heen tok over stafettpinnen som konsernsjef, mens Gjøvaag gikk inn i rollen som styreleder i Frydenbøgruppen.

– Jeg har hatt et ønske om å komme tettere på den internasjonale virksomheten vår. Når brikkene organisasjonsmessig nå falt på plass ved at Åsmund tar over, kunne vi sette til livs planene vi har gått svanger med, sa Gjøvaag.

Videre sier han at grunnen til at valget falt på Sveits var at landet ligger midt i Europa, slik at det er kort vei til Tyskland, samt samarbeidspartnere i blant annet Belgia, Italia og Nederland.

Frydenbøgruppen hadde en omsetning på 3,5 milliarder kroner i fjor.

I tillegg til å være den største eieren i Frydenbøgruppen eier også Gjøvaag det ærverdige høyfjellshotellet Dr. Holms på Geilo.

Hotellet har derimot tapt penger 13 år på rad.

– ­Jeg vil ikke spekulere i årsaker, men Dr. Holms er et spesielt hotell, som både er ikonisk og har en stor bygningsmasse, som krever mye bemanning, sa daglig leder Sigmund Vika for hotellet til Finansavisen i sommer.