<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tilbakekaller biler – igjen

Tesla har tilbakekalt over 80.000 biler i Kina, grunnet problemer med programvare og setebelte.

  Publisert 25. nov. 2022 kl. 08.40
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 246 ord
  TILBAKEKALLER: Tesla. Foto: NTB

  Tesla har tilbakekalt 67.698 Model S- og Model X-biler importert til Kina mellom 25. september 2013 og 21. november 2020, går det ifølge Reuters frem av en uttalelse fra kinesiske, regulatoriske myndigheter.

  Tilbakekallelsen begrunnes med programvareproblemer som påvirker batteristyringssystemet, og den amerikanske elbilprodusenten varsler at programvaren i de tilbakekalte bilene vil bli oppgradert.

  Potensielt defekte setebelter

  I tillegg har Tesla tilbakekalt 2.736 importerte Model 3-biler produsert mellom januar og november 2019 og 10.127 Kina-produserte biler av samme modell produsert mellom 14. oktober 2019 og 26. september 2022. 

  Denne tilbakekallelsen skyldes ifølge nyhetsbyrået potensielt defekte setebelter som Tesla vil sjekke og eventuelt reinstallere.

  I april tilbakekalte Tesla totalt 127.785 Model 3-biler i Kina, med henvisning til potensielle feil i halvlederkomponenter som kan føre til kollisjoner.

  19 tilbakekallelser i USA – i år

  Mot slutten av forrige uke ble det kjent at Tesla må tilbakekalle minst 321.000 biler i USA etter å ha funnet at baklysene av og til ikke lyser. Tilbakekallelsen gjelder Model Y-biler produsert fra 2020 til 2023, samt noen 2023 Model 3-biler.

  Elbilprodusenten understreket samtidig at ingen ulykker eller skader skal ha blitt registrert tilknyttet tilbakekallelsen, og at en elektronisk oppdatering ville bli sendt ut for å rette opp feilen.

  Dette var for øvrig 19. gang Tesla har måttet tilbakekalle eller oppdatere bilene i USA hittil i år. Ifølge tall fra det amerikanske trafikktilsynet har tilbakekallelsene omhandlet 3,7 millioner kjøretøy.