<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tilbyr abonnement på ekstra høy fart

For 1.200 dollar i året tilbyr Mercedes et abonnement som tar bilen nesten ett sekund raskere fra 0 til 100 kilometer i timen. 

  Publisert 25. nov. 2022 kl. 09.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 180 ord
  ABO ØKER FARTEN: For kjøpere av modellen Mercedes EQE SUV. © Mercedes-Benz Group AG

  Mercedes-Benz prøver å selge kjøperne av den elektriske sedanen EQE et årlig abonnement på 1.200 dollar som frigjør ekstra fart, melder Bloomberg og viser til landingssiden for «Acceleration Increase»-abonnementet på bilprodusentens nettbutikk. 

  Abonnementet vil kutte nesten ett sekund på tiden bilen bruker på å akselerere fra 0 til 100 kilometer (60 miles) i timen, men den ekstra akselerasjonen vil bli deaktivert om kunden ikke betaler avgiften på nytt om 12 måneder.

  «Fininnstilling av de elektriske motorene øker den maksimale motorkraften på din Mercedes-EQ med 20-24 prosent. Dreiemomentet øker også, og gjør bilen din i stand til å akselerere merkbart raskere og kraftigere», heter det.

  – Modig fremstøt

  Nyhetsbyrået karakteriserer abonnementet som et «modig fremstøt» fra Mercedes, og viser til at BMW tidligere i år mislyktes med sitt forsøk på å innføre abonnement på setevarmere til 18 dollar måneden.

  Bilprodusenter satser på at såkalte «function on demand»-tjenester kan øke inntektene, i takt med en forbedring av programvare.

  Mercedes tilbyr «akselerasjonsabonnementet» på noen av EQS sedan- og EQS SUV-modellene, i tillegg til noen av EQE sedan- og EQE SUV-modellene.