<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus oppgraderer Tesla

Etter at Tesla har falt over 50 prosent på børsen i år, oppgraderer Citi elbilprodusenten. 

    Publisert 26. nov. 2022 kl. 10.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 195 ord
    STORT FALL: Tesla-aksjen har mer enn halvert seg siden den nådde all-time high 4. november i fjor, på 409.97 dollar pr. aksje.  Foto: Dreamstime

    I en oppdatering fra Citi kommer det frem at meglerhuset mener at det nylige børsfallet til Tesla nå har gjort at aksjen nå tilbyr en balansert kortsiktig risk-reward for investorer. 

    2022 har vært et dårlig år for vekstaksjer, og et spesielt dårlig år for Tesla-aksjen, hvor konsernsjef og hovedeier Elon Musk har solgt unna aksjer for å finansiere oppkjøpet hans av Twitter. Tesla har falt 54 prosent på børsen i år, og den seneste måneden er aksjen ned over 18 prosent.

    SELGER UNNA: Tesla-sjef Elon Musk har måttet kvitte seg med Tesla-aksjer for mange milliarder for å finansiere oppkjøpet av Twitter. Foto: Bloomberg

    Dette har gjort at  Citi-analytiker Itay Michaeli oppgraderte Tesla-aksjen fra en salgsanbefaling til nøytral, melder CNBC. Samtidig blir kursmålet hevet fra 141,33 dollar pr. aksje til 176 dollar. Ved børsslutt fredag ble Tesla-aksjen handlet for drøyt 182 dollar. 

    Ifølge Michaeli er bilprodusentens fremtredende posisjonering i premium-markedet for elektriske kjøretøy, en viktig faktor for at han har snudd i sitt syn på det Elon Musk-ledede selskapet. 

    «Med aksjene på ~30x vår 2023E EPS, tror vi at noen av de tidligere innbakte forventningene som vi ikke var enige i (20 millioner enheter innen 2030E) nå er ute av aksjen,» skriver Michaeli i et notat.