<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
TREKKER I BREMSEN: Fabrikken i Shanghai kutter produksjonen i desember med 20 prosent i forhold til produksjonstallene fra november. FOTO: Bloomberg

Tesla kutter produksjonen

Tesla kutter produksjonen av Model Y ved fabrikken i Shanghai.

Publisert 5. des. 2022 kl. 16.00
Oppdatert 5. des. 2022 klokken 17.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord

Det er ukjent hvorfor Tesla kutter drastisk i produksjonen, men ifølge Bloomberg skal det kunne skyldes problemer i forsyningskjeden. Målt mot produksjonen i november er kuttet i desember på 20 prosent.

Tesla måtte ifølge nettstedet stenge ned i Shanghai også i april på grunn av Kinas nulltoleranse mot Covid.

Kinesiske myndigheter har også en insentivordning knyttet til innkjøp av elbiler. Denne ordningen kuttes fra nyttår og Teslas produksjonskutt kan være et forsøk på å tilpasse seg markedsendringene.

Salget av elbiler økte i 2022 sammenlignet med 2021, selv om subsidiene også tidligere i år ble nedjustert fra myndighetene.

Det som derimot er gode nyheter for Teslas aksjeeiere, er at produksjonskuttene kommer fra rekordhøye nivåer. I november måned ble det sendt ut 100.291 biler fra fabrikken i Shanghai. I oktober ble det produsert 71.704 biler, ned fra 83.135 i september.

Shanghaifabrikken dekker Teslas markeder både i Kina og Europa.