<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ansettelsesstopp i gigant

Tesla planlegger angivelig å si opp ansatte fra og med neste kvartal. Nyansettelser blir også satt på vent. 

  Publisert 21. des. 2022 kl. 13.28
  Oppdatert 21. des. 2022 klokken 13.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 213 ord
  Tesla-biler på en parkeringsplass i Yokohama, Japan. Bloomberg

  Tesla har fortalt ansatte at de vil stanse ansettelser og at de planlegger å si opp ansatte neste kvartal.

  Det bekrefter en kilde som er kjent med saken til Electrek.

  I juni sa Elon Musk at Tesla var nødt til å redusere bemanningen med rundt 10 prosent da Musk hadde en «superdårlig følelse om økonomien». Også da fikk lederne beskjed om å pause nyansettelser.

  Elbilgiganten har opplevd rask vekst de siste årene og har derfor ansatt mange nye arbeidere. Ifølge Teslas nettsider har de nå 110.000 ansatte. 

  Det er ikke klart hvor omfattende stansen i ansettelser vil være, da Tesla må ansette flere tusen nye arbeidere til sine nye fabrikker i USA og Tyskland, ifølge avisen.

  Blytungt år for elbilgiganten

  2022 har vært et blytungt år for Tesla. Aksjen er ned over 60 prosent hittil i år. 

  Tesla-aksjonærer har lenge uttrykt bekymring for at engasjementet i Twitter distraherer Elon Musk i driften av elbilprodusenten, og senest i forrige uke tok Leo Koguan, Teslas tredje største privataksjonær, til orde for en ny konsernsjef i et Twitter-innlegg.

  – Jeg trekker meg som adm. direktør så snart jeg finner noen som er dum nok til å ta jobben! Etter det skal jeg bare lede programvare- og serverteamene, skrev Musk på Twitter tirsdag.