<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Venter fall i nybilsalget i USA

Økte lånekostnader og bilpriser kan føre til et fall i nybilsalget i USA i desember.

Publisert 15:37 21. des. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 170 ord
NYBILSALGET: Salget av nye kjøretøy i USA ventes å falle noe i desember. Bloomberg

Salget av nye kjøretøy i USA forventes å falle i desember mot måneden før. Det skyldes høye bilpriser og stigende lånekostnader.

Det skriver Reuters som viser til en rapport fra J.D. Power-LMC Automotive onsdag.

«Høyere priser, kombinert med gjentatte renteøkninger, fortsetter å øke de månedlige låneutgiftene,» sa Thomas King, president for data- og analyseavdelingen i J.D. Power.

Den gjennomsnittlige månedlige nedbetalingen for en ny bil i desember var på 718 dollar, noe som er en økning på 47 dollar fra et år siden, ifølge rapporten.

Detaljsalget av nye kjøretøy i desember forventes å være på 1,04 millioner enheter, en nedgang på 2,8 prosent fra i fjor.

Totalt salg av nye kjøretøy i desember, inkludert detaljhandel og ikke-detaljhandel, vil sannsynligvis være over 1,25 millioner enheter, en økning på 5,3 prosent fra i fjor.

Globalt anslås bilsalget å ende på 80,7 millioner enheter i 2022, noe som vil være en nedgang på en prosent fra 2021, ifølge Reuters.

Det globale salget ventes derimot å vokse med 6 prosent til 85,7 millioner enheter i 2023.