<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Heller kjøpe enn selge

Godterigigant sikler på Orklas Nidar. Det faller ikke helt i smak.

Publisert 19. mars 2005 kl. 10.28
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 04.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 94 ord

Ting har igjen begynt å røre seg i det nordiske godterimarkedet. Ifølge Aftenposten siklersvensk-finske Cloetta Fazer etter å kjøpe norske Nidar og danske Toms.- Vi er veldig interessert i å kjøpe, sier Cloetta-sjef Karsten Slotte.Orkla, som nylig kjøpte russiske SladCo, vil heller kjøpe enn selge.- Vi synes godterimarkedet er interessant, sier konserndirektør Roar Engeland.Cloetta Fazer er en av tre store på det nordiske godterimarkedet, med 22 prosent markedsandel. Kraft General Foods og Malaco Leaf kontrollerer hhv. 20 og 15 prosent. Toms, som eier Anthon Berg, og Nidar følger med hhv. fem og fire prosent.