<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

- Pan skulle vært konkurs

Både Pan Fish og Fjord Seafood skulle vært slått konkurs, mener toppsjef.

Publisert 21. mars 2005 kl. 12.01
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 04.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord

Administrerende direktør Frimund Hansen i færøyske Vestsalomon, som en gang var en del av Pan Fish, mener Norge har hovedskylden for at alt gikk galt innen oppdrett på Færøyene. Administrerende direktør Frimund Hansen i færøyske Vestsalomon, som en gang var en del av Pan Fish, mener Norge har hovedskylden for at alt gikk galt innen oppdrett på Færøyene. - Både Pan Fish og Fjord Seafood skulle vært slått konkurs. De to selskapene har i alle år levd på bankenes nåde på en helt uholdbar måte, sier Hansen til DN.- Det var helt utrolig da Pan Fish kom hit. Det var vekst for en hver pris. fikk du ikke nok smolt, kjøpte de like godt hele smoltanlegget. Selskapet hadde en finansieringskilde i bankene som ingen andre, det var utømmelig. Selv når fisken ble solgt med store tap, fortsatte bare økningen i produksjonen. Giganttapene fikk ikke konsekvenser, slår Hansen fast.