<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

280 prosent avkastning på Røkke-gjeld

På halvannet år har hedgefondet hatt en avkastning på 280 prosent på et obligasjonslån i Røkke-selskap.

Publisert 15. feb. 2006 kl. 08.22
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 07.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 124 ord

Det amerikanske hedgefondet HBK Master Fund har på halvannet år hatt en avkastning på 280 prosent på et obligasjonslån i Aker Yards, skriver Finansavisen.HBK Master Fund betalte Aker ASA 224 millioner kroner for lånet i september 2004, med rett til å konvertere til aksjer i Aker Yards. Nå har bare kursoppgangen i Aker Yards sendt verdien på aksjene opp i 805 millioner kroner.I tillegg kan fondet få utbytte på 33 millioner kronerav aksjeutbyttet i 2005, sammen med 4,5 prosent fast rente på lånet i perioden.Nå er fondet og Aker ASA enig om en konvertering av lånet til aksjer, tilsvarende 9,3 prosent av aksjene i selskapet, og det mer enn tre år før fristen går ut.Mer om konsekvensene av denne tidlige konverteringen i dagens Finansavisen.