<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nyheter skaper børsvinnere

Nyheter sender flere aksjer opp på børsens vinnerliste. Slik ser det ut på Oslo Børs ved lunsjtider.

Publisert 16. feb. 2006 kl. 11.38
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 07.33
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 287 ord

I dag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt 0,29 prosent og står dermed i 351,95 poeng, noe Statoils nedgang på 0,88 prosent bidrar til. Verst går det med Dynapel og Fara som faller henholdsvis 8,38 prosent og 6,12 prosent.Høyt oppe på vinnerlisten finner vi Blom som legger på seg 5,17 prosent. Blom har ferdigforhandlet en femårig avtale med et stort internasjonalt selskap om bruk av Pictometry-data i Europa. Kontrakten er på 31 millioner dollar (212 millioner) kroner. Blom forventer at avtalen vil ha en total verdi på 50-75 millioner dollar (340-510 millioner kroner) over en femårs periode.Norwegian fortsetter oppturen på Oslo Børs, og har i dag vært oppe i 95 kroner, som er ny all-time-high. Usikkerheten rundt SAS Braathens er antagelig årsaken til oppturen, og den ble ikke mindre av Jens Lippestads uttalelser om at folk bør tenke seg om to ganger før vi bestiller hos SAS fremover. Lippestad er nestleder i Norske SAS-flygeres forening.Telenor-aksjen stiger 1,83 prosent etter at selskapet presenterte sine kvartalstall. Telenor melder om driftsinntekter på 19,47 milliarder kroner i fjerde kvartal, mot ventede 18,98 milliarder kroner, ifølge TDN Finans-estimater. Resultat før skatt ble på 2.666 millioner, mens det var ventet et resultat på 3.177 millioner kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her: Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.